Skip to the main content

Han Oskam postuum NationaalMeester met 2 kronen

Uitreiking certificaat 100.000 meesterpunten aan familie Oskam

Door de Corona pandemie kon er vanaf half maart niet meer fysiek gebridged worden. Een streep door de rekening van veel bridgers en zeker voor Han Oskam, die hard op weg was om zijn bridgedoel te bereiken, namelijk 100.000 NBB meesterpunten.

Helaas bleek in juli jl. dat hij ongeneeslijk ziek was en overleed Han op 22 augustus.

Voor het behalen van het certificaat “NationaalMeester met 2 kronen” kwam Han een dertigtal punten tekort. Ronald Versteeg heeft de Nederlandse Bridge Bond benaderd met het verzoek om het certificaat met bijbehorende speld postuum uit te reiken aan Nans Oskam, de echtgenote van Han. De Bond stemde hier van harte mee in. Dit bericht werd door het gezin Oskam met emotie en veel waardering ontvangen.

Vrijdagavond 2 oktober was het dan zover. De uitreiking kon vanwege de Corona maatregelen slechts in zeer beperkt gezelschap plaats vinden in zaal 2 van Aller Erf.

De familie Oskam – echtgenote Nans, zoon Jan, dochter Saskia met haar man Wijnand en dochter Marleen – waren hierbij aanwezig.

Dick Mous heette de familie welkom. Dick memoreerde voor de familie, dat het behalen van zoveel meesterpunten heel bijzonder is. Terloops gaf hij nog even aan, een keer met Han bij een bridgedrive te zijn geweest, waarbij Han na afloop zijn bondsnummer wilde doorgeven – wij waren eerste geworden. Toen hij van de wedstrijdleider hoorde dat er geen meesterpunten werden verstrekt, draaide hij zich om en na 2 passen zei hij tegen mij: “Hier komen we nooit meer!”.

Han startte zijn bridgeloopbaan met Marry van Ravenswaaij. Met haar behaalde hij het grootste deel van zijn meesterpunten op maandagavond in Veenendaal en op donderdagavond in Bennekom.

Met Rienk van der Meulen speelde hij 20 jaar op de woensdagmiddag in Veenendaal. Samen werden zij 16 van de 20 keer kampioen.

Met Dick speelde hij heel wat jaren in Leusden, waar zij elk jaar eveneens clubkampioen werden.

Daarnaast heeft Han gespeeld met Ronald in Bennekom.

Ronald overhandigde het certificaat en bijbehorende insigne aan Nans, waarbij hij vertelde hoe een en ander tot stand was gekomen en hoe bijzonder deze prestatie van Han is geweest.

Namens de 3 bridgeverenigingen overhandigde Dick een boeket bloemen aan Nans en prees haar voor de gelegenheid die ze Han vele jaren heeft gegeven om zijn grote hobby zo intensief te kunnen beoefenen.

De familie wilde graag allen bedanken, die tijdens de ziekte of na het overlijden van Han met een kaartje of ander bericht hun medeleven hebben getoond. Het heeft de familie in een zeer moeilijke tijd erg geholpen en heel goed gedaan.

In de fotogalerij zijn de foto’s te zien van de uitreiking.

 

Andere artikelen